loader image

El Projecte Trash Out, dels alumnes de l’IES Port d’Alcúdia, ha estat seleccionat com a finalista del concurs Audi Creativity Challenge. 

Audi Creativity Challenge és una competició per donar veu a les iniciatives dels joves. Tracta de resoldre un problema que ells en varen donar ¿Cómo innovar en el ámbito de lo social para mejorar el bienestar de las personas y su entorno? amb això han hagut de trobar una solució que ells  troben eficaç per a la nostra societat. Els grups són de 3 persones menors de 18 anys, i un Driver, que sol ser un professor. Si la seva idea supera totes les fases i guanyen, el premi és una experiència a Silicon Valley per acabar desenvolupant el projecte.  

El Blue Team, format per na Tarany Arcila, na Margalida Martorell i en Marc Segura, és un dels 10 finalistes i aniran a la final de Madrid a defensar el seu projecte. 

El projecte del Blue Team consisteix a desenvolupar una web i una app perquè els usuaris, que són voluntaris, ajudin a fer netes certes zones del municipi. Per tot això han pensat fer campanyes de conscienciació donant premis i fent que durant la participació en aquestes recollides els voluntaris practiquin exercici físic (conegut com a plogging).

Els membres del Blue Team expliquen les diferents fases de disseny del projecte:

“Al principi ens van fer triar quin tipus de problema volíem resoldre, SOCIAL o MEDIAMBIENTAL. Vàrem triar de ficar-nos dins l’àmbit mediambiental, ja que vivim a un municipi costaner i vàrem creure que seria més convenient ficar-nos dins aquest àmbit. Al principi, a la fase 1, vàrem formular el repte que volíem resoldre i fer un prototip d’una persona que seria qui ho empraria. 

A la segona fase, vàrem fer una pluja d’idees, i amb un sistema de punts vàrem donar nota a les nostres idees i ens vàrem quedar amb la principal. 

La tercera fase, la més complicada, vàrem haver de demanar a diferents persones que pensaven de la nostra idea, i així, amb ajuda externa, vàrem validar la nostra idea, la majoria va dir que si creia que sortiria bé, però un parell varen dir que no creurien que sortís bé. I amb la seva ajuda la vàrem millorar. Ens vàrem reunir amb el professor d’economia perquè ens ajudés amb la part dels doblers. 

I, finalment, tocava la darrera fase, gravar un vídeo, havíem d’explicar el nostre projecte. Tot el vídeo el vàrem gravar dins el poble d’Alcúdia, tant el Port com al Casc Antic.”

A la final, entre el jurat i el vot popular, es decidirà el guanyador a Madrid, els dies 16 i 17 de juny. Ara mateix estam en fase de vot popular, vos animam a descobrir aquest projecte tan interessant al seu instagram o al vídeo de candidatura i a votar-los a la web: https://www.audicrea.com/voting (Projecte Trash Out)